Зустрічаймо Христа

Loading

Кожного року у неділю перед Різдвом ми чуємо заклики священиків, щоб ми приготувалися до зустрічі із Новонародженим Ісусом. І ми стараємось це зробити якнайкраще, бо самі розуміємо, що кожного гостя потрібно прийняти з найкращою пошаною.
І справді, добрий господар буде добре готуватися до прийому гостя. А це означає, що він буде думати, пригадувати, взнавати щось нового про ту особу, котра має завітати до його оселі. Таким чином буде знати наперед, що саме поставити на стіл, як прибрати оселю і як поводитись. Все це має принести радість запрошеному і водночас тим, хто його приймає.
Ми це робимо, щоб достойно прийняти людину. А що ж робити, коли до нас має завітати сам Бог? Сам Господь має оселитися між нами?
Але ж Христос народився давно, то як він може знову народитися?
Хоча історичний прихід Христа стався дуже давно, та все ж Свята Церква нас заохочує пережити кожного року те, що переживав людський рід більше 2000 років тому.
Ця зустріч Христа найперше переживається у серці кожної людини. Бо Христос прийшов на землю саме заради цього: бути в житті кожної людини. Кожного разу, коли приходимо до св.Причастя, то відкриваємо двері своєї душі до Бога і приймаємо Його.
Не розчаровуймося, що наше серце, знищене гріхом і людськими немочами. Господь у своєму народженні не погордив і хлівом. Саме тому, на твій заклик, прийде до тебе і замешкає. Ось, так слова “Слово сталося тілом і замешкало між нами” стануться реальністю у твоєму житті. Ось так, подія Різдва стане для тебе живою подією.
Чому Бог хоче бути нашим Володарем життя?
Така дивна причина викликана тим, що людина без Бога на цій землі щастя не зможе знайти. Не зможе жити, як окрема людина, так і як ціле людство. Бог дає життя.
Злий дух це життя хоче обезживити. Спочатку позбавляє духовного життя, а далі приходить і небажання жити фізично. Бог, навпаки, Він дає повноту життя: як духовного так і фізичного, більше того – нам гарантує життя вічне у майбутньому.
Бог прийшов, але…
Бог прийшов на землю, щоб нас обдарувати цим життям. Зняти з нас духовні тягарі і допомогти нести тягарі фізичні. І все це стане можливим тільки з нашої згоди. Якщо ми дозволимо, щоб Ісус Христос став господарем нашого життя, то Він зможе дарувати нам це обіцяне щастя. У іншому випадку Він буде просто чекати…
У час Різдвяний ми можемо достойно прийняти Христа Спасителя до стаєнки нашої душі. Коли це зробимо, то у ній засіяє світло надії і радості. Господь своїм народженням показав, що він не гордує ніяким серцем людини: ні багатим, ні убогим. Він приходить до кожного.

Один коментар до “Зустрічаймо Христа”

Залишити відповідь