Ми проповідуємо Христа воскреслого!

Loading

Дорогі браття і сестри у Христі, сьогодні уривок Євангелії від Марка є говорить і про смуток, і про радість, Слухаючи про смерть і погребення ми ми засмучувались, а слова ангела: “Він воскрес! Його немає тут” викликають у нас радісні емоції.
Чомусь цього не сталось із мироносицями, вони легко наповнились смутком, але не прийняли відразу радості.
Це нагадує нам про те, що нам чомусь легше співчувати тим, хто у смутну і наповнитись такими емоціями, але залишається важким розділити радісні емоції і вийти із смутку,
Можливо через те, що ми маємо багато практики розділяти смуток, а мало практики поширювати радість?
Христос не хоче, щоб його учні залишались у смутку, бо смуток це ознака присутності гріха, а радість – це благодать.
Христос хоче, що ми проповідували не тільки Його розпʼятого, але також Воскреслого!
Це означає, що емоції якими має бути наповнене наше серце мають бути такими, які свідчать, що ми покаялись із гріха і тепер живемо присутністю Бога живого!
Не випадково Євангелії перекладається з грецької – Радісна новина! Проповідувтати Євангелії радісними емоціями – це проповідувати про живого Бога! Це свідчити про Його смерть і воскресіння!
Ми зустрічаємо людей із різними емоціями, Спробуймо радість примножувати, а смуток нехай буде перемінений на радість – це і буде виконання прохання апостола Павла: хай радість буде всім людям відома – Господь близько.

Залишити відповідь