Хай Бог тебе благословить

Ісус Христос – наш Месія і Спаситель

Розділ: Проповіді. Написав о.Віталій ~ Січень 5, 2013. Видрукувати цей допис Видрукувати цей допис

Щороку святкуємо Різдво, але чи щороку ми приготовляємося до зустрічі із Спасителем?
Скоро ми будемо духовно переживати подію народження Дитятка Ісуса, як колись у Вифлеємі, так і зараз у нашому серці має відбутися містична подія – зустріч Бога і людини.  
Господь пообіцяв людству, що прийде Месія – той, хто буде мати особливе завдання спасати від небезпеки та визволяти від від того, що загрожує життю.
Самі себе спасти і допомогти самим собі люди не могли, потрібно було сили Всевишньої. У нашому безсиллі ми це усвідомлюємо і тому як зараз, так і тоді очікували приходу.
Очікування в нашій духовній традиції – це є частина духовного шляху в нашому житті. Хто очікує, той і приготовляється, а хто приготовляється, той той свідчить про те, що робить все можливе, щоб так і сталось.
Ми цілий піст приготовляли себе до цієї події, яка вона буде: Святкова чи перш за все буде Спасительною?
Святкова – це тоді, коли ми буде звертати увагу лише на святковий характер: радісний стан, гостина та зустріч із рідними і друзями, спів та дозвілля.
Спасительна – це тоді, коли ми визнаємо, що Ісус наш Спаситель, тобто, що ми потребуємо Його допомоги. Значить визнаємо, що ми в біді, що є небезпека над нами, що потребуємо порятунку! Якого?
Ось, тут і розходяться думки. Через це не прийняли євреї Ісуса як свого Месію, адже і тепер переконані, що месія має дати по достатку матеріального добра і всього, що пов’язано із матеріальним світом.
Ісус проповідував визволення від гріха, від зла, що може опанувати людиною і проповідував Царство Боже в середині нас.
Ісус прийшов, щоб нас звільнити від гріха і дарувати свободу, яку втратили. Прийшов, що ми відновили життя в Любові! Це станеться найперше через Його прощення і наше покаяння. Звільнені від гріха ми покладаємо надію на Нього, щоб не впасти знову у спокусу і не відійти від Вічної Любові.
У різдвяну ніч примирімося із Богом та ближніми. Дозвольмо, щоб ми відчували Його присутність у нашому житті, щоб Він наповнював нас добрими думками і надихав нас Духом Своїм на добрі діла.
Хай це Різдво буде Спасительним!
Благослови нас, Боже, на зустріч із Тобою і направ стопи наші, щоб ми, йдучи дорогою спасіння, після довгочасного й щасливого життя в цьому світі, досягли Царства Твого Небесного і удостоїлися блаженства з усіма святими Твоїми. Амінь.

Переглядів було:1042

Місце для ваших відгуків

Якщо хочеш залишити свій відгук, то потрібно зареєструватись. Для входу та реєстрації на тисни тут Це займе мало часу, але дасть тобі доступ до сайту.