Навчитись мріяти

Loading

Зустрілися двоє: мрійник і розчарований. Обличчя мрійливої людини було дуже радісне і усміхнене. Розчарований видавався похмурим і сумним. У розмові виявилось, що розчарований у своєму житті зазнав багато розчарувань. І все, що він намріяв, не здійснилось. Саме тому він перестав взагалі думати про майбутнє, водночас думка про минулі неуспіхи постійно утверджувала його песимістичний настрій.
Коли мрійник взнав причину смутку, то спокійно заохотив: “Спробуй мріяти мало, щоб це не була ілюзія. Мрій так, щоб твоя мрія була здійсненою. Після кожної маленької мрії – мрій більшу мрію. Коли твої меленькі мрії здійсняться, то ти відчуєш велику радість. Саме ця радість прикрасить твоє життя і дасть тобі мужність знову почати мріяти”.
Враз, після цих слів, очі у засмученого заблистіли маленькою радістю. На здивований погляд оптиміста, прозвучала відповідь: “щойно моя мрія збулась…” – за якусь мить він продовжив – “просто я мріяв зустріти людину, котра би мене навчила мріяти”.

4 коментарі до “Навчитись мріяти”

  1. “Спробуй мріяти мало, щоб це не була ілюзія. Мрій так, щоб твоя мрія була здійсненню…” – ось цей секрет як не бути розчарованим, я також його шукав 😉

    Дякую, буду намагатися застосовувати ці слова у своєму житті.

Залишити відповідь