Хай Бог тебе благословить

Йди за мною, бо я йду за Христом

Розділ: Проповіді. Написав о.Віталій ~ Липень 2, 2016. Видрукувати цей допис Видрукувати цей допис

Дорогі у Христі браття і сестри, свята Церква нам надує про цю коротку історію (Мт.4.18-23) про покликання учнів Христа, з якої розпочалась велика історія Спасіння людства.

Однією із особливостей проповіді є голосити Слово Боже.
Тобто люди на землі стають голосом Бога, який промовляє Божі істини людським голосом. Це дуже велично і дуже відповідально. Адже проповідуючи Боже слово, не можна говорити свої ідеї та вчення, та ще прикриваючись Богом. Щоб говорити від імені Бога, потрібно: пізнати Бога, пізнати Його Слово і в Його імені повторити почуте він Нього. Хто пізнав Бога, повірив в Його Євангелію, той у життям своїм може це засвідчити.

Ісус закликає апостолів до наслідування: Ідіть за мною.

Ми і в народі так говоримо: слова заохочують, а приклад потягає. Ісус не випадково вживає цей заклик, щоб пішли за Ним, адже живучи з Ним, можна було навчитися багато, а особливо розвіяти небезпечні сумніви, щодо можливості бути святим, сповнити Божу волю чи спастися.
Не раз чути про те, що важко прожити у стані Божої ласки, без гріха, згідно заповідей. Якщо поспостерігаємо, то зауважимо, що це може говорити той, хто у своєму житті не жив із святими людьми, не мав прикладу до наслідування, до кінця не довірився Богу.
Так стається у всіх справах, коли не покажуть як робиться, думаєш це дуже складно, але, якщо вмілий вчитель покаже, тоді все стає простішим.
А звідси  і запитання: якщо тобі видається християнське життя складним, то чи ти маєш кого наслідувати, чи маєш духовного наставника, чи ти бачиш приклад святості?

Особлива пересторога батькам, хресним, та активним членам Церкви!

Діти, молодь, дорослі і всі ті, хто наближаються до духовного життя потребують ЯВНОГО прикладу християнського життя. Потребують таких, хто би сказав: йди за мною, бо я йду за Христом!

Переглядів було:1448

Ключові слова до цього допису: ,