У храмі відбувається єднання Божественного і людського… і в тебе також?

Loading

Група людей зайшла у храм. Цей храм є під охороною держави. У ньому знаходяться цінності, які притягують людей із цілого світу. Кожний, хто знаходиться у цьому місті, спішить, щоб бодай одним оком глянути на цю велич, дивлячись на яку, аж дух захоплює.

Входиш в середину і зупиняєшся … Любуєшся. За якусь мить відчуваєш як біля тебе інші люди роблять теж саме. Дивно. Мертве полотно, камінь, фарба мають магічну дію. Зворушують у душі досі незнані, а може і забуті, почуття величі та грандіозності. Ноги тримаються землі, а душа стремить до висот. Ох…як красиво! Читати далі У храмі відбувається єднання Божественного і людського… і в тебе також?

Шукаєш Божу істину, чи відстоюєш своє мудрування?

Loading

Зустрілись двоє. Почали розмову. Тема розмови була спірна. І як це звичайно буває, кожний почав відстоювати свою правоту, свою істину. Почалась завзята суперечка. За якийсь короткий час розійшлися, будучи кожний при свої думці та з твердим переконанням, що його думка є кращою від думки суперника.

Так, як вони були віруючі люди, вони добре знали, що істина є одна і, якщо раніше не було сумніву, хто правий, а хто ні, то тепер кожний запитував себе, чому совість не є спокійною? Все було ясно: десь була помилка, яка довела до конфлікту між двома, до сварки. Читати далі Шукаєш Божу істину, чи відстоюєш своє мудрування?

А ти віриш в Бога так, як хоче цього циган?

Loading

Рідкість побачити священика на вулицях міста у теперішній час, швидше можна зустріти вивіску філіалу якогось банка, але коли циган бачить священика і двері банку, чомусь підходить саме до священика, щоб попросити гроші.

“Допоможи мені, отче!” – покірним і жалюгідним голосом звернувся бідолаха до постаті в довгій чорній одежі. Священик зупинився, обернувся і побачив молодого цигана. Тихий голос заспокоїв: “Добре, допоможу із радістю”. Юнак зрадів і простягнув руку. А священик витягнув руку із кишені, в долоні виднілись чорні чотки. Потім припідняв свою праву руку, пальці якої були якось дивно складені, і зробив знак святого хреста над юнаком, пролунали слова молитви: “Хай благословить тебе Господь милістю Своєю…”. Читати далі А ти віриш в Бога так, як хоче цього циган?

Вовки в овечих одежах

Loading

Перший гріх дав початок духовній хворобі, котра дала початок смерті і фізичним болям. Бог, Творець життя, тепер мав стати також Цілителем і Лікарем людських душ і тілес.

Господь у цій спасительній місії захотів мати співпрацівників. Так з’явилися люди покликані рятувати життя іншим людям: їх почали називати посланими від Бога лікарями, а засоби якими вони лікували почали називати ліками. Під їхньою дією відновлювалася гармонія в організмі, а декому, навіть, рятувалося життя. Послані від Бога люди мали велику пошану, бо боролися за життя, виконуючи Божу волю. Читати далі Вовки в овечих одежах

Отак воно з тим, хто збирає для себе, замість щоб багатіти в Бога

Loading

Дорогі браття і сестри, ми, котрі шукаємо царство Боже і хочемо осягнути правдиве щастя, читаючи історію про щасливця, можемо зауважити одну деталь: людина легко може отримати щастя і легко його може втратити. Може мати все, але може втратити радість від того, що воно є.
Струджена людина мріє про відпочинок, про позбавлення від трудностей і хоче мати запевнення, що все є добре зараз і буде добре у майбутньому. Хтось дійшов до висновку, що багатство може допомогти досягнути цілі мати щасливе, тобто безтурботне життя.  Якщо маєш гроші, то значить Читати далі Отак воно з тим, хто збирає для себе, замість щоб багатіти в Бога