Різдвяний піст – це приготування до прийняття радісної новини і її проголошення!

Loading

Вже розпочався Піст і буде тривати до Різдва. Цей піст – це приготування до зустрічі і особливого пережиття радості Христового приходу до людства.
Христос приніс нам радість своєю присутністю. А як ми приносимо радість нашим ближнім? Читати далі Різдвяний піст – це приготування до прийняття радісної новини і її проголошення!

Мій ближній, хто він? Той, хто є близько, чи той хто має бути близько?

Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю, і всім своїм розумом,
і свого ближнього, як самого себе.
Ісус же йому відказав: Правильно ти відповів. Роби це, і будеш жити.

Важко жити самостійно в цьому світі, адже самодостатніх людей  не існує, всі ми недосконалі. Щоправда є такі, котрі думають, що вони таки є досконалі, самодостатні, але з часом перконуються в протилежному. Життя вчить фактами. Ми потребуємо одні одного, щоб сильніший допомагав слабшому, спритний – кволому і т.д.
Боже провидіння поєднує нас в різних ситуаціях і Читати далі Мій ближній, хто він? Той, хто є близько, чи той хто має бути близько?

Священство – дар для всіх

Loading

Священиком не народжують, а ним стають.

Священики нового заповіту – це ті, що пішли за покликом Христа, щоб наслідувати Його. Хто йде за Христом, той одночасно вказує дорогу іншим. Саме тому священик дуже часто є між Богом і людьми. Це посередництво є духовною допомогою для окремої людини так і для цілої спільноти християн. Читати далі Священство – дар для всіх

Жива віра оживляє життя

Loading

Дорогі браття і сестри у Христі, ось маємо дві різні розповіді, які в силу обставин переплелися між собою.
Господь, вернувшись до Капернауму, отримує прохання в старшого синагоги, щоб піти та й уздоровити його дочку, що важко занедужала. На шляху Його зустрічає жінка, що також потребувала зцілення. Від дотику до його одежі вона отримує цілковите оздоровлення. Господь відчув це і затримується біля неї, виясняючи причину свого знесилення. А час ішов… Читати далі Жива віра оживляє життя

Добро перемагає зло, а зло лише навіює свою силу, але її не має

Loading

Дорогі браття і сестри у Христі, в розповіді про те, як Господь Ісус Христос звільнив від недуги біснування нещасну людину, яку полонив не один злий дух, а цілий легіон злих духів, ми бачимо прояв великої Божої любові до покинутої на призволяще людини і бачимо науку Христа про небезпеку злих духів, від опанування ними людиною. Читати далі Добро перемагає зло, а зло лише навіює свою силу, але її не має