Успення Богородиці – це перехід до Небесного Дому

Дорогі браття і сестри!
Кожен, хто прийшов у цей світ, його залишає. Це істина, яка голоситься у всіх народах, навіть невіруючими людьми. Це правда, що стосується всіх нас живучих, від якої людство не може відійти, навіть, мріючи чи видумуючи різні засоби. Ця правда залишається незмінною у всіх віках! Господь дає цій правді доповнення, продовження, тобто обіцянку життя Вічного у Божому Царстві.
Це обіцянка, але не зобов’язання! Тому, хто повірив і ціле життя йшов до виконання Божої волі, той і отримав. Читати далі Успення Богородиці – це перехід до Небесного Дому

Преображення – шукаймо Світло, перебуваймо в Ньому

 

Дорогі браття і сестри!
Преображення Господнє – це Велике Торжество у літньому періоді, яке можемо прирівняти до Пасхи. Дехто називає його Світлим Торжеством, в якому є заклик до прийняття світла, що сходить з висот, до освітленості, що дає нам сам Бог.
У цьому святі виявляється велич Бога в тому, що Він є світло, і немає ніякої темряви в Ньому, як говорить апостол Іван у своєму посланні, також наголошуючи, що Бог є любов. Отже, якщо Бог є світло і Бог є любов, то можна сказати, що любов і світло мають одне джерело. Сам апостол Іван робить такий висновок, коли пише: «Хто говорить, що він у світлі, а ненавидить брата свого, той у темряві». Читати далі Преображення – шукаймо Світло, перебуваймо в Ньому

Чи було би чудо помноження без без хлібів і риби?

Дорогі браття і сестри!
У Євангелія від Матея 14:14-22 описується чудо помноження хлібів і риби. Ісус бачив змучений народ “і змилосердився над ними та вигоїв їхніх недужих.” Його милосердя не зупинилось лише на уздоровленні, повчанні, а ще й проявилось у відповіді на людські потреби. Ісус – Богочоловік, у Ньому поєднано Боже і людське. У Своїх діяннях Він проявляв Божественність і людськість, зумів показати Одне і друге, одне одному не протирічило, а поєднувались у виконанні Святого послаництва. Читати далі Чи було би чудо помноження без без хлібів і риби?

Милосердне серце завжди чинить добро і не провокується на критику

Дорогі браття і сестри!
У Євангелія від Матея 9:27-35 ми знову стаємо свідками ситуації , в якій Ісус виявляє Своє милосердя над потребуючими людьми і зарозумілі критикани в черговий раз показують своє невдоволення від добрих вчинків Спасителя.
В народі у подібних ситуаціях кажуть: як не можеш допомогти, то бодай не заважай.
Вартує звернути увагу на те, що коли ми заважаємо тим, хто чинить добро, то чиїми слугами ми стаємо? Читати далі Милосердне серце завжди чинить добро і не провокується на критику