Успення Богородиці – це перехід до Небесного Дому

Дорогі браття і сестри!
Кожен, хто прийшов у цей світ, його залишає. Це істина, яка голоситься у всіх народах, навіть невіруючими людьми. Це правда, що стосується всіх нас живучих, від якої людство не може відійти, навіть, мріючи чи видумуючи різні засоби. Ця правда залишається незмінною у всіх віках! Господь дає цій правді доповнення, продовження, тобто обіцянку життя Вічного у Божому Царстві.
Це обіцянка, але не зобов’язання! Тому, хто повірив і ціле життя йшов до виконання Божої волі, той і отримав.Мати вічне життя – як?
Скільки зусиль ми затрачаємо на продовження життя? Науковці хочуть видумати ліки, які би дали людям ще кілька років. Християни вже мають ці “ліки”, які дають добре життя тут на землі і дарують вічність у небі – це заповіді любові.
Бог дарував нам землю і тому від нас залежить життя на цій землі, якщо всі будуть виконувати заповіді любові, тоді і життя на цій землі повернеться до райського стану.
Інколи дехто навіть з невіруючих закидає: “Де Бог, як Він допускає це все зло на землі?”
Хочеться у відповідь також запитати, а де є добра людина, що здатна любити людину. Багто трагедій сталось з вини самої людини, з причини “неякісної роботи”, або ж злих умислів.
Небеса є Божими і тому Бог єдиний, хто відповідає за життя в Небесних оселях. Від Нього залежить, хто буде там, від Його милості. Цю милість можемо вимолити і докласти всіх зусиль, щоб показати Богу наше щире бажання бути з Ним.
Страх перед смертю не можливо побороти своїми силами, але бажання мати життя вічне, зустрінути Бога та святих, увійти до місця вічної радості переборює цей страх.
Торжество Успення – це надія нашого відходу
Пресвята Богородиця – це взірець нашого життя. Вона Благословенна між жінками ціле своє життя шукала Божої волі і виконала її. За це удостоїлась Успення і Небовзяття.
По різному люди живуть і по різному відходять з цього життя. Ми ж маємо багато прикладів святих, щоб їх наслідувати за життя і в час нашого переходу до вічності послідувати за ними до Обіймів Бога Милосердного.