Ісус входить в Єрусалим – і хоче увійти в наше життя, яким би воно не було

Дорогі браття і сестри у Христі, завершуючи шлях Великого посту, ми наблизилися до квітної неділі, до Торжества, коли згадуємо три делікатні події: воскресіння Лазаря, помазання Ісуса Марією і в’їзд до Єрусалиму.
Вокресіння Лазаря: дивує спокій і повільність Ісуса тоді, коли Йому повідомили про хворобу Лазаря, це привело до того, що Лазар помер? Він це зробив навмисне? Що думали апостоли, Марта, Марія? Вони з болем кажуть: – Господи, якби ти був тут, мій брат не вмер би! Ісус просить вірити! Лазар воскрес … Читати далі Ісус входить в Єрусалим – і хоче увійти в наше життя, яким би воно не було

Ти віриш в Бога, який чує, але не виконує твоїх прохань?

Дорогі браття і сестри у Христі, у п’яту неділю Святого і Великого посту у читанні Євангелії від Марка (Мр 10, 32-45) відкривається нам історія із проханням апостолів про те, щоб він зробив їм те, чого вони просять.
Ця ситуація нам пригадує про молитву, яку ми називаємо ”Молитва прохання”. Це стається тоді, коли ми звертаємось до Бога з прохання: ”зроби нам те, про просимо”.
Ісус сам повчає: ”просіть і дасться вам”, ”не маєте, бо не просите”
От і апостоли прислухались до Його слів, як робимо це ми, звертаючись до Бога як в приватній молитві, так і в спільній, кажучи: подай, Господи. Читати далі Ти віриш в Бога, який чує, але не виконує твоїх прохань?

Мене не розуміють і це прикро … але мене люблять – і це чудово!

Мене не розуміють…

Цю репліку чуєм досить часто від молоді. Роки минають молоді стають старшими і вже вони, вже як дорослі, чують вже від нового покоління ці слова. Дехто зі старших посміхнеться, бо пригадає себе молодим і свої непорозуміння із батьками. Молоді натомість здивуються і заприсягнуться, що такого не станеться ніколи. Чи це так? Цікаво, правда? Але не будемо морочити собі голову тим, що не певне, а спробуймо заглибитись у те, що конкретне. Вам пропоную роздум про одну із трудностей між молодими і дорослими – це порозуміння.

Читати далі Мене не розуміють і це прикро … але мене люблять – і це чудово!

Наша сила є в пості і молитві, а це хіба не вияв слабкості?

Дорогі браття і сестри у Христі, у четверту неділю Святого і Великого посту свята Церква у читанні Євангелії від Марка (Мр 9, 17 – 31) показує Всемогутність нашого Спасителя і перевагу над злими силами, також Ісус звертає нам увагу на піст і молитва, як могутні засоби у Боротьбі із злими духами.
Дивують слова батька, котрий привів сина на уздоровлення: ”вірую, але поможи моєму невірству”. Він немов вірить і водночас визнає, що перебуває в невірстві. Ісус твердо говорить: “Все можливе тому, хто вірує!” А як пізнати: чи ми віруємо чи перебуваємо у маловірстві? По плодах? Читати далі Наша сила є в пості і молитві, а це хіба не вияв слабкості?

Поклонятися і не соромитися

Дорогі браття і сестри у Христі, у третю неділю Святого і Великого посту свята Церква закликає звернути нашу увагу на святий хрест.
Хрест, який колись був місце терпінь для якоїсь проклятої людини, тепер отримує титул святий і стає знаком Божої Любові до
Людства. Хіба – це не Боже чудо? Читати далі Поклонятися і не соромитися