Тіло до раю, а що робити з душею?

Loading

Один чоловік після воскресіння постав перед судом. Це був дуже складний процес. Не знали, що вирішити.
Справа в тому, що чоловік часто ходив до церкви, молився багато, але була одна деталь: коли устами мовив молитву, то думками був зовсім в іншому місці.

Таким чином, тіло заслужило на небо, бо спілкувалось з Богом, а от, що робити з душею?

А ТИ, коли відмовляєш молитву «Вірую», то про що думаєш ?

8 коментарів до “Тіло до раю, а що робити з душею?”

  1. Одного разу вчені впали в гордість: ми тоже можемо створити людину, як Бог, не обовязково, щоб вона родилась…
    Бог почув і… став чекати…
    Вчені зібрались і кожен щось вніс в те *подобие*: воно витворяло всі накази вчених, танцювало, співало, задавало відповіді і відповідало…
    Бог подивився і каже, а думати *подобіе* може? -Може!
    А любити може? -Може!
    А…. І ще багато було запитань…це *подобіє* все могло.
    Вчені пожинали лаври.
    Але Бог усміхаючись сказав: А чи можете ви створити із НІЧОГО таке саме *подобіє*? І вложити в нього душу…

  2. Здається,вчені колись після досліджень оприлюднили інформацію, що людина у стані високої сконцентрованості може перебувати до 20 хв, далі увага послаблюється, а до години часу – розсіюється. Це ,звичайно, залежить і від кожного зокрема. Але.напевно,якби кожного разу,коли стаю на молитву,думала, що то може бути моя остання “земна” розмова з Богом.я би була куди уважнішою…Або краще просто усвідомлювати, що молитва – це ДАР, а не обов*язок…тоді пріоритетність змінюється…)

  3. Для Pavlo Turchyn,щодо
    … бо головне молитва, якою вона не була б.
    Я багато читав і чув від священників,що якщо молитва не щира і не йде від серця,то Бог її не почує.Тому ,я думаю,що якщо вже молитись,то щиро,так це не легко але й ніхто незаставляє молитись годинами,можна наприклад як митар.

  4. згодна з grin. не дарма таку силу має Ісусова молитва. переважно ми щиро і сконцентровано молимось, коли сильно переживаємо смуток чи піднесення. я часто відволікаюсь думками підчас молитви, але є гарний вихід – кортко помолитись за те, що відволікло (вдалий і плідний день, здоровя, птахів, що співають, водіїв машин, якусь людину, тощо) а ще добре промовляти молитви вголос. Voloshka права, щодо дару молитви.
    дуже дякую за чудові роздуми, хай Вас господь благословить!

  5. Є різні молитви, вірніше їх види, є молитовне правило, яке всім нам відоме, а є память про Бога кожну мить свого життя. Просто відчуття Божої присутності кожну хвильку де б ти не був, чого б ти не робив, що б ти не відчував, а все почуваєш себе перед Богом, який стоїть коло тебе ось тут – таки, перед тобою, і ти все “бачиш” Його перед собою. Як Авраам все ходив перед Богом! Господи, дай нам ласку завжди ходити перед Тобою!

Залишити відповідь