На дім Закхея зійшло спасіння, бо він вирішив змінити життя в кращу сторону

Loading

Ісус сказав до Закхея: “Сьогодні на цей дім зійшло спасіння, бо й він син Авраама. Син бо Чоловічий прийшов шукати і спасти те, що загинуло” (Луки 19,1-10)
Дорогі браття і сестри, історія з великим грішником, що вирішив зробити зміни у своєму житті, нам дає велику надію, що кожен може спастися при умові, якщо він стане на дорогу перемін в кращу сторону.
Зробити зміни в житті – це ознака життя! Все, що живе – все перемінюється. Інколи наші зміни стаються в гіршу сторону і тоді наше життя погіршується, тобто ми стаємо гіршими, але коли ми навертаємося на добру дорогу, тоді ми відновлюємо втрачену доброту і все йде до добра. Декому здається, що змінитися в кращу сторону, що відновити втрачену доброту і стати кращим це дуже важко.
В певній мірі – це так, адже і саме життя нам каже, що зремонтувати поломану річ нелегко, тому й ми дуже обрежні із речами і намагаємося застерегти від будь-якої шкоди.Це нас наводить на думку, що ми маємо берегти нашу доброту, святість душі, чистоту помислів, корисність звичок. Як будемо берегтися  від зла, значить буде легше бути добрим.
А що робити тоді, коли вже ступив на злу дорогу?
Відповідь однозначна: треба навернутися до доброти!  Своїми силами це важко, а деколи неможливо. У кожному разі нам потрібно пам’ятати, що Бог є завжи з нами. Він перший, котрий бажає нас навернути на правдивий шлях в житті. Нам залишається не перечити Йому і вірити. Так, нам потрібно допомагати Богу у ділі нашого навернення і вірити Йому докінця.
Закхей ціле своє життя шукав для себе щастя і доброту. Здобув це різними шляхами, як потім дізналися, навіть, обкрадаючи людей. Все це матеріальне добро не зробило його щасливим, хоч може спочатку приносило йому радість. Зустріч з Ісусом, благодать Божа, яку він прийняв, творять завалось б неможливе – великий грішник вирішує змінитися, він виправляє свої гріхи i в цьому віднаходить щастя, ПРАВДИВЕ ЩАСТЯ!
Бог діє в нашому житті. Він шукає нас. Він завжди з нами поруч. Його лиш потрібно запросити до свого життя, до свого дому, до свого родинного кола і сі’мї, до свого місця праця, відпочинку, навчання! Як це зробив Закхей. Спаситель і нам каже: “Я, хочу бути там, де ти! Щоб ти відчув, що правдиве щастя є лише зі Мною!”
Дорогі браття і сестри, дозвольмо Богові діяти в нашому житті і наше життя переміниться.
Не дозвольмо, щоб якийсь страх заволодів нами, щоб якась непевність знищила у нас надію, щоб гіркий досвід перекреслили мрію про зцілення зраненої душі.
Почнімо з простого пошуку нагоди для зустрічі з Христом. Відгукуймося на Його поклик до молитви, читання духовних книжок, на відвідування храму, творення добрих діл: Прийдіть, чада і насолодіться дарами, що Бог вам приготував! І спасіння зійде на тебе також!

Залишити відповідь