Царство Боже є дійсно близько!

Loading

Дорогі браття і сестри у Христі, євангелист Матей пригадує нам про першу проповідь Ісуса після хрищення на Йордані “Покайтесь, бо царство небесне близько” (Мт.4, 17). Ця перша проповідь пролунала не в Єрусалимі, у релігійному центрі, не серед прихильників, як це роблять світські лідери, щоб зробити добрий старт. Ця проповідь прозвучала у Галилеї, у місцевості, яка вважалась поганським краєм, бо дійсно на цих територіях не було зразкового духовного життя. Тому світло засяяло там, де була темрява. Слово Боже замешкало там, де про нього і не згадували.
Люди жили своїм життям, можна сказати безбожним. Kожен витрачав свій час, свої сили на те, щоб вижити серед складних умов того часу, або просто жити лише для себе.
Вони були рабами Римської імперії, вони зазнавали утисків і нікому вони не були потрібні.
А Богу?
А думка про Бога була спотворена. Не випадково у перших словах є згадка про близькість, про те, що Царство небесне є близько.
Коли дивимось на небо і на все небесне, то воно нам видається далеким, недосяжним, але не для всіх.
Ісус запрошує нас прийняти думку, що царство, яке сходить з небес є близьким! У Його особі Бог наблизився Сам до людей, бо Він хоче бути з людиною!
Тепер людині вирішувати чи бути близько Бога.
Ми кажемо, що Бог усюди присутній і все наповняє, але чи ми визнаємо це?
Чи ми визнаємо присутність Бога у нашому житті?

Діти, котрі інколи заграються іграшками забувають на якусь мить, що в домі є батьки і тоді чиниться інколи великий безлад. Подібно людей, які запрацюються, заклпочуться так, що думка про те, що треба жити по Божому просто відсутня.
Разом з Ісусом розпочинаємо у цьому році пізнавати Божу волю і виконувати!
Одного разу одна жінка засвідчила: “я багато чого пізнала про Бога і багато вже прочитала настанов і повчань духовних людей, але у час спокус це на жаль не допомагає”.
Думаю, кожен з нас досвідчив, що “мати знання” є замало для спасіння.
Лише Бог може спасти людину! І лише тоді, коли людина довіриться Богу! Саме у цьому є суть спасіння, щоб людина не була сама, але з Богом. Щоб не тільки знала, що Він є, але щоб визнавала Його, щоб відчувала Його присутність, щоб була надхнена Його любов’ю. Саме так людина може продовжити проповідь Ісуса, що царство Боже дійсно є близько!


Залишити відповідь