Несподівана любов у словах любові

Loading

Мати з подругою говорили у кімнаті. Такі зустірчі бували часто, адже добрі друзі використовують кожну нагоду, щоб поділитись враженнями, щоб почути слова підтримки, просто провести час разом.
Несповідвано до кімнати забігла дитина і стала непорушно. Читати далі Несподівана любов у словах любові

Бог слухає віруючих, бо вони слухають Його?

Loading

Що ми робимо, щоб будувати середовище віри задля царства Божого? У людській взаємній довірі легко навчити довіру до Бога.
Дорогі браття і сестри,   у  Євангелії від Матея 8:5-13. згадується про історію, коли Ісус увійшов у Капернаум, приступив до нього сотник, благаючи його про зцілення слуги. Дивує той факт, що Спаситель відразу послухав Його і вже був готовий піти, щоб виконати прохання. А ще більше дивує те, що  за мить Ісус ставить перед вибраним народом в приклад чужинця-поганина: Читати далі Бог слухає віруючих, бо вони слухають Його?

Шукати Боже царство разом чи кожен сам по собі?

Loading

Шукайте перше Царство Боже  та його справедливість, а все те вам докладеться.
Дорогі браття і сестри,   у  Євангелії від Матея 6:22-33 Ісус показує нам простоту життя в довірі до Бога. Прожити життя, щоб виконати Божий задум –  це ж так просто!
Бог хоче, щоб ми були щасливі, тобто щоб ми жили у блаженстві і допомагали в цьому нашим ближнім.
Можливо дух цього світу заохочує нас, щоб ми жили задля роботи, багатства, прогресу у науці, задля покращення політики, економіки, технологій і т.д. Але, яка це виходить задблудженість, якщо все це робиться ціною того, що людина потім почувається нещасливою!? Якщо людина потім все своє життя жертвує задля так званого “щастя”? А скільки нещастя сталось задля тих цілей, що мали би нас зробити щасливими? Читати далі Шукати Боже царство разом чи кожен сам по собі?

БОГ кличе нас у простоті і можемо дати відповідь простотою

Дорогі браття і сестри, покликання простих рибаків в час їхнього будденного життя показує нам простоту Бога у звершені плану спасіння Людини.
Бог хоче, щоб ми спаслися від гріха тут на землі і від вічного прокляття після нашого переходу у вічність. І це бажання здійснює через простих людей. Читати далі БОГ кличе нас у простоті і можемо дати відповідь простотою

Апостольський Піст – нагода до Місійності і проповіді святості

Loading

Дорогі браття і сестри, ми завершили декаду місійності і пережили Торжество народження Церкви у Світлому празнику Зіслання Святого Духа, i тепер Свята Церква нам пригадує про доручення Христа: “ідіть і проповідуйте Царство Боже! ”
У неділю Всіх святих ми пригадуємо про наслідки проповідування Божого слова. Божа наука нетілки розійшлась про цілому світі, історія Церкви нам залишила свідчення про багатьох людей, котрі навернулись до Бога і стали великими людьми в очах Бога і людства, а скільки є невідомих, скритих у своїй скромності подвижників?
Приклад святих людей нас потягає до наслідування. св.Августин згадує своє навернення із простостих слів: “Якщо вони змогли, то чому я не зможу?” Читати далі Апостольський Піст – нагода до Місійності і проповіді святості