Апостольський Піст – нагода до Місійності і проповіді святості

Loading

Дорогі браття і сестри, ми завершили декаду місійності і пережили Торжество народження Церкви у Світлому празнику Зіслання Святого Духа, i тепер Свята Церква нам пригадує про доручення Христа: “ідіть і проповідуйте Царство Боже! ”
У неділю Всіх святих ми пригадуємо про наслідки проповідування Божого слова. Божа наука нетілки розійшлась про цілому світі, історія Церкви нам залишила свідчення про багатьох людей, котрі навернулись до Бога і стали великими людьми в очах Бога і людства, а скільки є невідомих, скритих у своїй скромності подвижників?
Приклад святих людей нас потягає до наслідування. св.Августин згадує своє навернення із простостих слів: “Якщо вони змогли, то чому я не зможу?”
Як кожна людина неповторна, так і святість тих, хто пішов за Христом особлива. Тому ми не маємо досконало копіювати святих і захоплюватися ними, а, дивлячись на їх життя, сповнитися бажанням любити Бога і ближніх.
Свята людина не привертає зайвої уваги до себе, вона свідчить Бога, як Бог дії в її житті. Адже святість не походить від досконалих вчинків людини, а від Божої ласки, яку людина приймає і помножує в собі. Ось і приходить думка, що бути досконалою людиною важко і неможливо, а бути святою, тобто освяченою Божою благодаттю – це справа Божа і тому не важко і можливо.
Чудовим прикладом довіри до Бога є особа Івана Христителя. Його згідно церковного календаря поминаємо цього року у Неділю всіх святих.
Звернемо увагу на деякі його чесноти, які для нас можуть бути доровказом на час посту.
Цілковита відданість Богові. Від самого малку жив виконанням Божої волі: харчувався і одягався в убогості, перебував на молитві
Смиренність. Він знав час, коли має сужити Богу і коли має передати своє служіння Христу, зумів Не вдавався в суперечки, а служив правді і справедливості.
Місійність. Підтримував тих, хто перебував у сумівах та розпачі. Сміливо проповідував через слово і діло серед грішників. За це посраждав мученицькою смертю. По смерті у свтих його мощах далі виходить проповідь утішення для тих, хто прибігають до його помочі.
Молитва «ЖИВОЇ ПАРАФІЇ»
Господи Ісусе Христе, Пастирю Добрий, як колись Ти пригорнув заблуканих овечок, щоб вони пізнали Твій голос і були Твоїм стадом, так і сьогодні глянь ласкаво з небесних висот на нашу парафію та зішли на неї Твого Святого Духа, щоб вона була місцем пізнання радості Доброї Новини. Скріплюй нас Твоєю присутністю та єднай нас кожночасно в молитві. Даруй нам духа служіння ближньому, щоб у нашій парафії кожний міг зустріти Тебе, милостивого Бога. Благослови наш духовний провід Твоєю мудрістю і дай, щоб ніхто з нас не шкодував ні часу, ні талантів, ні матеріальних дібр для роз­будови Твого Царства. Єднай нас у мирі та злагоді, щоб ми були Твоєю спільнотою любові. Всели в нас місійного духа, щоб ми стали тим світилом євангельського слова, молитви і добрих діл, що кли­че кожного до участі в Божественному житті, щоб славилося, Спасе, Твоє Ім’я з безначальним Твоїм Отцем та пресвятим, благим і животворящим Твоїм Духом нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Залишити відповідь