Радіти радістю іншого

Loading

Оздоровлення розслабленого Мт.9.1-8
Випадок, коли люди осуджували Христа за його діла милосердя, нажаль, не одинокий. Дивує те, що люди витрачали так багато часу, щоб осудити добрий вчинок і це замість того, щоб радіти радістю іншого.
Дивує також, що ми, християни, також деколи забуваємось про наше покликання нести Добру новину у світ, проповідуючи іншим радість.

Добра новина
Слово “Євангеліє” – означає добра новина, радісна вістка. Ісус проповідував цю радість звіщаючи, що Бог нас любить.
Любить нас, бо ми є Його дітьми.
Кожний добрий батько турбується про свою дитину і бажає, щоб вона була щаслива. Бог є добрим батьком.
Щастя людини починається із її серця, із її внутрішнього стану. За добрі діла ми маємо душевне піднесення, за гріхи – смуток та все інше, що нас гнітить. Докори сумління нас переслідують, різні ситуації життя нас знову повертають до того, що вже якось забулось. Із кожним роком дорослого життя все більше зростає бажання: мати внутрішній спокій.
Саме тому, Ісус часто творив Відпущення гріхів. Звільняв людей від наслідків гріха, хвороб, після того, як прийшло душевне зцілення.
Сьогодні навіть медики підтверджують, що багато захворювань викликані нашим душевним станом. Що приносить нам правдивий спокій? Прощення!
Прощення самого себе і прощення інших людей – це правдива дорога до душевного миру.
Хто пережив на собі цей момент Божої любові, той буде бажати любити інших, щоб Божа любов також охопила їх.
Хто пережив на собі правдиве прощення, той буде бажати простити інших.
Хто пізнав ціну душевної радості, той буде бажати її всім.
Прийшов Ісус і допоміг людині, зцілив її  духовно і тілесно. Заслуговувала вона на це чи ні, ми не знаємо. Може нас навести на думку те, що минуле її не було вже таке святе, бо були гріхи, які були відпущенні Ісусом. Ревнителі закону мабуть знали про це. Вони все знали, як має бути правильно. Ця «правильність» не дозволила їм радіти радістю іншого. Ця «правильність» спонукала лише до осуду і гріха. Ми не такі ж, як вони?
Уважаймо й ми, щоб наша «правильність» часом не стала на перешкоді проповідування Божої любові і поширення Євангелії..
Запитаймо також себе чи є хтось такий знаний нам, що ще чекає на наше прощення?
А може, ще є хтось, хто досі потребує Божого прощення?
Бог чекає на кожного з нас, щоб дарувати нам правдивий духовний мир, щоб зцілити кожну нашу душевну рану і дарувати нам щастя ще тут на землі.
отож, ти умієш радісти радістю інших людей?

Залишити відповідь