Ти, коли промовляєш “Христос воскрес!”, що ти маєш на увазі?

Loading

Христос Воскрес!Воскресіння Христа святкуємо кожного року. Це свято, багате на традиції та звичаї, рівно ж має бути багате у духовістю і душі кожного. Ісус умер і воскрес, щоб ми разом з ним “умерли і воскресли”. (Так каже апослол Павло)
Це пасхальне таїнство ми можемо пережити кожного разу, коли приходимо до св.Сповіді. Умираємо у нашому покаянні відносно гріха і воскрешаєм у прощенні Люблячого Батька-Бога.
Важливо знати, що згідно літургічної традиції ми причащаємось воскреслим Христом. Це стається тоді, коли священик з’єднує освячений євхаристійний хліб із освяченим вином в св.Чаші. Ця частина Божественної літургії нам пригадує про славне Його воскресіння.

Не дивно, що кожен, хто приступає до причастя, той єднається із живим Богом.
Богом, який воскрес і воскрешає кожного грішника.

Не дивно, що кожен, хто прийняв живого Бога, той з радістю воскрикує: Христос воскрес!
Воскрикує, бо ділиться не тільки із історичною подією 2000-річної давності, а звіщає найновішу подію власного життя! Звіщає про особисте воскресіння.

А ти, коли промовляєш “Христос воскрес!”, що ти маєш на увазі?

Всім читачам спасибі за привітання залишенні на сайті (несподівано і приємно 🙂 )!
Вам зичу особистого пережиття цієї пасхальної тихої радості особистого навернення!
Молюсь за вас всіх… о.Віт

3 коментарі до “Ти, коли промовляєш “Христос воскрес!”, що ти маєш на увазі?”

  1. Вітаючись цим привітом, приймаю і доношу до людей цю велику радість.Це не повинно бути монотонним вітанням, а таким,що зворушую серця власним прикладом…Веселих свят…

  2. Христос Воскрес, воскресла і людина, відкрилася їй дорога до Царста Небесного. Ця подія нагадує мені, що після упадку в раю людину підніс добрий Батько через особу Ісуса Христа та чекає кожну людину у Своїй домівці.
    Смерть-Воскресіння тема усього життя. Гріх поборений, через Христа людина зєднується з Богом, Христос підняв гідність людини та зцілює гріх.

  3. Христос Воскрес! Що маю на увазі? Що перемога за нами… Що є надія, яка дає силу до життя, віру в майбутнє… неможливо сказати Христос Воскрес без усмішки і радості в серці, а це в свою чергу помножує радість. А коли довкола сіється радість, яка випливає з єдності з Воскреслим, уприсутнюється сам Воскреслий і це означає для мене, що з нами Бог!!!!!!

Залишити відповідь