Жити грішником чи учнем Христа?

Loading

Учитель зібрав своїх учнів і почав говорити науку, яка стала вступом до місійної діяльності (від Луки 6:31-36). Ісус говорить інше від того, що навчали батьки, що є цінністю в цьому світі, Його слова є справжнім протиріччям до способу життя  людей.  Чи зникла актуальність цих слів сьогодні у нашому житті?

1. "Як бажаєте, щоб вам чинили люди, чиніть їм і ви так само".
Господь вказує, що у кожному із нас є закладено стремління до добра, до кращого, до благородного. Тому людина не може вільно і свідомо бажати іншому зла. Так, ми чекаємо від інших тої ж доброти, ба й навіть можемо бути вимогливі до інших людей, щоб вони робили те, що ми їм робимо. 
Задумайся на тим: скільки часу ми йшли до того, щоб бути саме такими, щоб віднайти добро, яке є в нас? Хто допомагав нам віднайти це добро? Коми ми допомагаємо стати добрими?

2.  Коли ви любите тих, що вас люблять, яка вам заслуга? Таж бо й грішники люблять тих, що їх люблять. І коли чините добро тим, що вам чинять, яка вам заслуга? Та й грішники те саме чинять. І коли ви позичаєте тим, від кого маєте надію назад узяти, яка вам заслуга?
Ми не можемо жити ізольовані від інших. Потреби життя змушують нас мати відносини із різними людьми, які є поза колом наших інтересів, рівня життя, можливостей та здібностей. Ми відчуваємо потребу у зміні їх і хочемо, щоб у добрі був не тільки наш світ, але ще й  життя інших.
Задумайся на тим: Чому Христос хоче, щоб, ми, його учні, полюбити не тільки вибраних, але інших? Там, де ти працюєш чи живеш, як інші люди відчувають твоє добре ставлення до них? Як спонукаєш "грішників" до зміни особливо тих, хто є тіє ж самої віри?

3. Ви ж любіть ворогів ваших, добро чиніте їм, і позичайте, не чекаючи назад нічого, а велика буде ваша нагорода, й будете Всевишнього синами, бо він благий для злих і невдячних. Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний.
Бог є наш Батько. Він є Творець усього, що є в цьому світі. Людина називає Його Батьком, визнаючи, що Він є дателем життя і його опікуном. Кожний батько і кожна мати хочуть, щоб дитина була подібна до них.
Задумайся на собою:  як ти подібний(на) до Бога, небесного Батька? Як допомагаєш Йому змінювати на краще цей світ? Пригадай "грішників", що отримали від тебе доброту і тих, хто прийшов до Бога з твоєю допомогою.

Ці відповіді допоможуть тобі пізнати твоє духовне життя. Ти можеш поділитися із іншими цими запитаннями і твоїми відповідями, щоб краще обговорити цю тему і зробити ще один крок у твоєму духовному житті.

 

Коли говорить людина і ти її слухаєш, то слухаєш вухами, а коли роздумуєш, то чуєш свій голос і слухаєш серцем.

Залишити відповідь