Хай Бог тебе благословить

Різдво Пресвятої Богородиці стало радістю для людства

Розділ: Проповіді. Написав о.Віталій ~ Листопад 27, 2007. Видрукувати цей допис Видрукувати цей допис

БогородицяМи покликані нести радістьВ одному сучасному фільмі один чоловік відповів своїй дружині, на запитання, чому він усміхається, коли її бачить, отож, він сказав: «…те, що ти вже є – це вже є велика радість».
Як приємно чути слова,які підкреслюють твою важливість і потрібність.

Ці слова не можуть були лише компліментами, вони мають свою причину, будь-кому вони не даються.
Таких людей ми називаємо симпатиками, тобто тими, котрі нам подобаються. Звичайно і в симапатиках є поділ: на тих, котрі подобаються нам тільки трошки і тих, котрі для нас залишаються дорогими надовго. Як ми кажемо постійно: час покаже. Та все ж є такі особи, котрі навіть через віки несуть відчуття душевного комфорту. Таких ми часто називаємо святими людьми. Серед цих святих людей є одна котрій даємо титул Пресвята, тобто вища своєю святістю понад всіма святими.
Богородиця –  радість для всіх
Заглиблюючись в історію цілого людства, можемо подивляти, що ця жінка, Марія з Назарету, викликає симпатію у всіх. Своїм народженням вона принесла радість її батькам, котрі довго очікували потіхи від Бога. Знаємо з Євангелії, що коли вона прийшла до своєї тітки Єлизавети, то “диття з радості здригнулось”. Також знаємо, що великою потіхою для Господа була присутність Його матері у всіх земських подорожах, а особливо в останній дорозі на Голгофу. Апостоли втішалися її присутністю і, звичайно, її опіка була дорогою для них. Саме останні слова сказані до Івана можуть бути прийняті нами також: “Це мати твоя”. Можемо підтвердити: “Вона воістину наша мати”. Навіть ті, котрі заперечують її Богоматеринство, з великою пошаною ставляться до неї.
Відвідайте будь-яке чудотворне місце і відчуєте на собі цю духовну радість. Ця радість народжується у тишині серця і виливається у простому рішенні: жити по-Божому і творити добро іншим.
Погляньте на ікону Богородиці. Нічого не кажіть, а просто споглядайте кілька хвилин. У цьому німому діалозі ви почуєте багато потішаючих слів.
Побувавши біля Марії, аж хочеться бути такою як вона і нести радість іншим.
Треба вміти приносити радість
Хочеться зауважити, щоб принести радість треба ще й вміти це зробити.
Найперше покора! Бо покірна людина вміє бути розсудливою і спостережливою. Тому, коли вона щось хоче зробити, то дійсно довго роздумує над тим, що саме може принести радість іншому.
Деколи важлива присутність, ні ж подарунок. Подарунки дорогі спочатку, коли вони корисні. А добра присутність, добрий настрій і щира усмішка – дорогі завжди.
Який дарунок Ти готуєш  для себе і для інших?

Переглядів було:1281

Ключові слова до цього допису: , ,

Відгуків є 2

  1. Над1я

    Для мене, Марiя е прикладом святого життя і покірності.

  2. DaLes

    “Навіть ті, котрі заперечують її Богоматеринство, з великою пошаною ставляться до неї.”.

    Як можна не ставитись з пошаною до матері , яка народила Ісуса – Еммануїла?!
    Не думаю, що хтось заперечує той факт, що діва Марія народила Ісуса Христа.

Місце для ваших відгуків

Якщо хочеш залишити свій відгук, то потрібно зареєструватись. Для входу та реєстрації на тисни тут Це займе мало часу, але дасть тобі доступ до сайту.