Той, хто служив злим духам, тепер стає служителем Месії

Loading

Дорогі браття і сестри у Христі, сьогодні закликаю кожного з нас роздумати над нашим покликанням бути проповідником.
Дивна поведінка людей, котрі попросили Ісуса, щоб Він відійшов, не збентежила Спасителя.  Господь поважає вибір людей і показує свою покору. Показує також, що слова і суперечки тут зайві. Він прийшов служити людям, а не займатися пропагандою. Щоб голошення Євангелії продовжувалось, закликає одного із них, тобто колишнього біснуватого, щоб той став проповідником: «розкажи все те, що Бог зробив тобі!»
Свідчити – це заклик від Бога
Бути свідком – це бути прямим учасником події. Саме тому свідки завжди цінуються у спірних процесах, бо саме вони можуть розвіяти сумнів і внести ясність. Свідок не може припускати чи вигадувати, він є живим свідченням факту. Свідкам дуже важко щось заперечити і при цьому свідчення має бути також перевірено, щоб часом це не була вигадка. Отже потрібно бачити сам факт.
«Побачивши, що сталося, пастухи кинулись урозтіч і розповіли про це в місті та по селах. 35. І вийшли люди подивитися, що сталось.»
Коли люди почули про чудо, побігли і побачили на власні очі явну зміну із біснуватим чоловіком, збентежились самі. Побачивши самі стали свідками і тепер факт чуда вже не могли заперечити і вони.
Свідки котрі розповідають про побачене чудо не мають таку силу слова, як свідок, котрий на собі пережив чудо. При цьому вони можуть відмовитись від свідчення. Можуть просто замовкнути.
Господь відмовляє уздоровленому чоловіку іти за ним, а поручає йти на проповідь «розкажи все те, що Бог зробив тобі».
Тепер колишній біснуватий, що наводив страх на людей, мав стати апостолом, що мав приносити мир. У минулому «носій легіону злих духів» стає носієм Божого Духу. Той, хто служив злим духам, тепер стає служителем Месії.
А хіба може бути по-іншому?
Слова Христа (Мт.12.43) спонукають нас добре замислитись: «А коли дух нечистий вийде з чоловіка, то блукає по місцях безводних, шукаючи спочинку, та не знаходить. Тоді промовляє: Повернусь у дім свій, звідки я вийшов. Приходить і знаходить його порожнім, заметеним та прибраним. Тоді він іде, бере з собою сім інших духів, гірших від себе, і вони входять і оселюються там, і останнє того чоловіка буде гірше, ніж перше.»
Свідчити про чудо і служити Богу – це не тільки вияв вдячності, але ще й захист від подальших нападів злого духа, який буде мститися за поразку.
Дорогі у Христі, маємо навчитися від цієї історії важливості свідчення Божественної дії Ісуса Христа в нашому житті. Найкращою подякою Богу за отримані ласки – це свідчення про Нього, про Його любов, про все те, що Бог зробив!

Луки 8:26

7 коментарів до “Той, хто служив злим духам, тепер стає служителем Месії”

  1. Це справді не можливо мовчати, коли твою душу наповнює радість від зустрічі з Ісусом:) Правдиве навернення – це велика ласка від Бога, і кожен повинен ділитися своїм досвідом спілкування з Господом! скажу про свій: ЖИТТЯ З БОГОМ Є НЕЙМОВІРНО ЦІКАВИМ!!!!!!!!!!Спробуйте і подивіться!(Пс.33,9)

  2. Ис.52:7 Как прекрасны на горах ноги благовестника, возвещающего мир, благовествующего радость, проповедующего спасение, говорящего Сиону: “воцарился Бог твой!”
    Рим.10:15 И как проповедывать, если не будут
    посланы? как написано: как прекрасны ноги
    благовествующих мир, благовествующих благое!

  3. До Roman: ай справді. Але у вас є вже напевно якась відповідь власна. Якщо ні-давайте разом уявимо-переживемо цю подію. Станемо на мить учасниками того зцілення. Чому не говорити, що я зцілився?….

  4. так може бути для того, аби людина, яка пережила чудо не стала сама для себе чимось більшим, аніж просто людина…мовляв “який я все-таки особливий, якщо Бог вибрав мене для цього чуда…”
    а щодо самої історії – то таки треба свідчити про Нього, але завжди пам*ятати – не кидайте перла перед свиньми (!)
    думаю, тут, як і всюди, потрібна Божа мудрість і сміливість…:)

Залишити відповідь