Сліпий, але духовно зрячий, вчить нас молитись

Loading

сліпий та ІсусВіруюча людина молиться багато.
Сьогодні цей сліпий чоловік, але дуxoвно зрячий, може нам дати простий урок молитви.
Звернімо увагу на те, що він багато просить про помилування. Євангелист Лука нам наголошує, що він двічі кричав: “Ісусе, Сину Давидів, змилуйся надо мною”.
Ісус на перший раз був немов байдужий. А він далі продовжував благати.

Цікаво: яка є наша поведінка, коли нас не слухають? Як ми поводимось, коли відчуваємо, що Бог нас не чує? 
Сліпець продовжував молитись….

Наші молитви у Службі Божій дуже часто мають в основі цю просту молитву: Господи помилуй. Це робимо за прикладом сліпого жебрака, який був духовно зрячий. Він спочатку просив змилування, а потім просив про конкретну потребу. Господь вислухав.

Лук.18.35…

3 коментарі до “Сліпий, але духовно зрячий, вчить нас молитись”

  1. Коли я чогось потребую від іншої людини, не обов`язково матеріальне, я звертаюсь до неї з проханням. Якщо людина не реагує, я повторюю, або намагаюсь зробити щось таке, що приверне до мене її увагу.
    Що стосується Бога, я розумію так. Бог чує кожну нашу молитву, кожне наше прохання, бачить з якою силою і вірою ми до Нього звертаємося, знає, що піде нам на добро, а що на зло. Маю безліч прикладів із книжок і фільмів, із життя моїх знайомих, коли Господь відповів на молитви і сотворив чудеса.
    Для себе я зрозуміла, що у любий час дня і ночі я можу звертатися до Бога з молитвою “Господи помилуй”, і завжди отримаю від Нього допомогу, а коли я прошу про якусь конкретну потребу, краще я додам фразу “Як що буде на те Твоя свята воля”.

  2. Сліпий жебрак просив Христа про помилування з великою вірою,не зважаючи на оточуючих, і тому Ісус зцілив його. А чи ми просимо про щось в Бога з вірою? Господь хоче, щоб ми попросили в Нього про наші потреби з довір’ям,що одержимо бажане.
    У своєму житті я переконалася, що молитва є дуже потрібна і важлива. Це є наша розмова з Богом. В ній можна поспілкуватися з Богом і розказати про найсокровенніше у житті. Кожна молитва рано чи пізно буде вислухана. Під час молитви ми зустрічаємося з Богом в особливий спосіб, Він чекає на цю зустріч з нами. Ісус терпеливо стукає в наші двері, щоб побути з нами.
    Господь вислухав сліпця, який ЩИРО ПРОСИВ про оздоровлення. Отже, і я повинна брати приклад із цього сліпого чоловіка, те як він просить Христа про помилування.

Залишити відповідь