Великодні роздуми 2014

Loading

Дорогі браття і сестри у Христі, прийміть вітання із Світлим Торжеством Христового Воскресіння!
Святі отці, богослови і творителі молитов – у всьому оспівували Пасху Христову не просто як дивне диво воскресіння мертвого з гробу, а ще як свято оновлення життя.Ось для цього ми пройшли шлях Великого посту, приготувавши свої душі і тіла до Великоднього бенкету, щоб святкувати його, пам’ятаючи про те, що «Царство Боже не їжа і не пиття, а праведність, мир і радість у Святому Дусі.» (Рим. 14 , 17).
Нелегким був цей шлях посту цього року і можливо для багатьох він ще продовжиться. Пам’ятаймо, що кожний хресний шлях, пройдений з Богом, є увінчаний воскресінням, радістю оновлення.
Хай радість у воскреслому, живому Христі Ісусі скріпить нас у надію, що правда завжди переможе, що смерть не зупинить життя і Божа Любов, вища понад всі людські задуми, зуміє ощасливити віруючу людину.
Пам’ятаймо, що Христос прийшов на цю землю і приніс нам любов від нашого Небесного Отця. Христос об’єднав нас в єдину християнську сім’ю, де кожна віруюча людина стає братом-сестрою для того, хто молиться “Отче наш” незалежно від його мови і кольору паспорта.
У цей не легкий час випробування щодо істинної братньої любові залишімось вірними заповідям любові, дані для нас самим Спасителем. Бережімо єдність в сім’ях, в Церквах, між народами.
Ні один політик не може нам запевнити єдність і мир, якщо ми не обновимось вірою у Христі Ісусі.
Христос воскрес!

о.Віталій Тарасенко, капелан для церковних громад візантійського обряду в Лігурії

Залишити відповідь