Що бачимо, цінуємо в чуді? Що залишається від чуда у нашому серці?

Loading

Дорогі браття і сестри, чудо описане в Євангелії від Матея 14:14-22 пригадує нам Божу любов до людини і клопотання про її земські потреби. “Хліб наш насущний дай нам” – ми молимось і отримуємо, даючи нашу частину зусиль і решту помножує Бог. Щоправда завдяки технології виробництва людство теж навчилось “помножувати”, але вже з іншої причини і це вже перестало когось дивувати.
Чудо – це незвичайне …  що може стати звичайним Читати далі Що бачимо, цінуємо в чуді? Що залишається від чуда у нашому серці?

Сповнювати місію за прикладом Христа

Loading

Дорогі браття і сестри, уривок з Євангелія від Матея 9:27-35 нам показує, що Спасителю нелегко було сповнювати Святу місію. У боротьбі зі злом та в невтомній допомозі людям, Ісусу Христу часто діставались ще зайві труднощі. При цьому Він не зупинявся, йшов далі.
Дві ситуації доброти і дві невдячності, хоч можливо, і ненавмисної… Читати далі Сповнювати місію за прикладом Христа

Спасти світ духовно і матеріально за прикладом апостолів

Loading

Дорогі браття і сестри, вітаю усіх із завершенням Апостольського посту та із Торжеством Святих Петра і Павла, спомин яких цього року творимо у неділю, коли читаємо уривок із Євангелії від Матея 9: 1-8 про зцілення недужого розслабленого, що лежав на ношах, якому Спаситель простив гріхи.
Прощати гріхи? чи просто зцілити?
Ісус міг просто сказати: Встань і ходи! Натомість відкрив усім, що той розслаблений чоловік потребував не тільки фізичного, видимого зцілення, але найперше духовного, невидимого.
Матеріальне чи духовне? Тіло чи душа? Читати далі Спасти світ духовно і матеріально за прикладом апостолів

Говоримо про Бога? І як говоримо? Який результат?

Loading

Дорогі браття і сестри, у Євангелії від Матея 8:28-9:1. описується про перебування Ісуса у гадаринському краї, де показав Свою могутність над злими духами і вигнав їх із двох біснуватих у стадо свиней. Духи увійшли в свині і ціле стадо кинулось з кручі, потонувши в хвилях моря.
У цій історії ми бачимо явний контраст між Спасителем і злом. Ісус повертає життя, а злий дух веде до знищення. У цій історії це було явно видно і хіба не було причини для радості і подяки за дар оздоровлення немічних людей? Читати далі Говоримо про Бога? І як говоримо? Який результат?