Бути добрим священиком не є так важко тоді, коли …

Бути добрим священиком не є так важко тоді,
коли ти не сам, коли тебе оточують
ті, котрі тебе люблять і хочуть бути люблені тобою, Читати далі Бути добрим священиком не є так важко тоді, коли …

Це правда, що ми можемо собою заступати Господа тим, хто далеко від Нього?

Дорогі Браття і сестри у Христі, сьогодні після року перерви ми знову маємо нагоду роздумувати над історією із митарем Закхеєм, а особливо над тими обставинами, що склалися довкола зустрічі грішної людиною, яка була далека від спасіння, із Спасителем. Із цієї історії розпочинається приготування до Великого посту. Нехай це приготування буде у світлі взаємної підтримки.
Коли бачимо тільки свої бажання, чи тоді бачимо ближнього і його потреби?
Євангелист Лука дуже гарно описав перешкоди, які зазнав Закхей.  Вражає те, що найбільшою перешкодою були люди, які заступали Спасителя. Він був малого зросту і виглядає так, що це була тільки його проблема. Інші були перейняті лише своїми потребами і бажанням побачити Месію. Це бажання було добрим і вони показували велике стремління,  але поруч з тим не бачили тих, хто мав особливі потреби. Засліплені?
І справді, інколи ми буваємо настільки перейняті, захопленні,  що можемо навіть не звернути уваги на тих, хто є поруч нас і має особливі потреби. Читати далі Це правда, що ми можемо собою заступати Господа тим, хто далеко від Нього?

Іван перестав противитися і ми стали свідками Богоявлення

images

Дорогі браття і сестри, святкуючи Торжество Богоявлення в йорданських водах, ми пригадуємо подію, яка ще більше відкрила нам Таїнство об’явлення Бога людині після народження Його від Діви Марії, але вона могла і не статися. Не сталося би Богоявлення? Так. Адже людська неміч могла би внести свої поправки і, як багато інших добрих намірів, що не здійснились, так і ця подія могла бути під загрозою.
Звернемо увагу на “непорозуміння”, що виникло між Іваном та Ісусом, яке описав Євангелист Матей: Читати далі Іван перестав противитися і ми стали свідками Богоявлення

Йменування Ісусове. А яка твоє ім’я?

 

imennia

14 січня за новим стилем Східна Церква святкує Обрізання Ісуса Христа. Це свято нагадує історичну подію, що сталася на восьмий день після народження Ісуса, згідно з законом Мойсея при цьому дали йому ім’я.
Як сповнилось вісім день, коли мали обрізати хлоп’ятко, назвали його Ісус, ім’я, що дав був ангел, перше ніж ” alt=”” />воно зачалося в лоні.
Восьмого дня народжене Марією немовля отримало у святині ім’я Ісус, що означає Спаситель, котрий став Спасителем усіх людей від гріхів їхніх. І це не була тільки назва чи просте надання імені – Ісус. В тому імені крилася велика правда, що почала здійснюватися з приходом Ісуса Христа на землю й довершилася Його смертю на хресті, та воскресінням з гробу.
Він у своєму імені сповнив місію Свого життя, а ми? Читати далі Йменування Ісусове. А яка твоє ім’я?