Планувати майбутнє з Богом – це запевнення, що все буде добре.

Loading

 

1. “Глядіть і бережіться всякої зажерливости, бо не від надміру того, що хто має, залежить його життя.”

Наше життя складається із трьох часів: минуле, теперішнє і наше майбутнє життя. Всі три “життя” є нашими, хоч і не до кінця. Нашими, бо проживаємо їх ми як думками, словами і нашими вчинками. Не до кінця наше життя – бо факти свідчать, що не від нас все залежить і не ми одні є в житті.

Все в цьому світ є змінними, один лише Бог є незмінним. Все в цьому світі є проминаючим, лише один Бог є постійним і вічним. А ще вічним є наше життя, тому що після смерті на цій землі перейде у вимір Божого життя. Саме там не буде тих трьох часів, буде тільки теперешнє, і буде воно вічним. Нам поки що закрито це поняття, а більше ріднішим для нас є: згадувати минуле, роздумувати про теперішнє і мріяти про майбутнє. Що і робив чоловік із євангельської притчі.(Луки 12:16-21)

2. В одного багача земля вродила гарно.І почав він міркувати, кажучи сам до себе: Що мені робити? Не маю де звезти врожай мій! І каже: Ось що я зроблю: розберу мої стодоли, більші побудую і зберу туди все збіжжя і ввесь мій достаток.. та й скажу душі своїй: Душе моя! Маєш добра багато в запасі на багато років! Спочивай собі, їж, пий і веселися!

Здавалось би, що тут поганого? Що зробив цей чоловік нерозумного? Мабуть багато з нас вчинили би так само, і так чинимо в наших щоденних справах. Вартує згадати наше приготування до зими: закрутки, теплий одяг та інше, що може нам забезпечити життя. Або ж, коли ми кажемо про наші плани на майбутнє: “От, збудую хату і буду в ній жити”, або “куплю одяг і буду в ньому ходити”. Отож, думати про майбутнє – це гріх?

На те Бог і дав нам розум, вільну волю і дав три часи, щоб ми думали і планували, але при цьому всьому, щоб не покладались на свої сили і не були самовпевнені у наших мріях. Натомість, щоб ми покладались на Божу волю, надіялись і сподівались на Божу милість, щоб зростали в довірі на Бога, уповаючи на Нього у всьому.

У цій історії бачимо, що Бог дав чоловікові земські блага, а подячної молитви не було. Не було і думки про те, щоб ці блага використати на добро ще й інших. Чоловік думав лише про себе і плани його були не на користь йому, а на погибель. Адже спасіння наше полягає у щоденній праці, а не в накопиченні різних скарбів за один раз. День за днем, рік за роком, до кінця життя.

Задумаймося: Чи можна намолитися так багато за один день, щоб потім не молитися взагалі? Чи можна зробити в один день так багато добрих діл, щоб потім їх більше не робити?

3. А Бог сказав до нього: Безумний! Цієї ж ночі душу твою заберуть у тебе, а те, що ти зібрав, кому воно буде? Отак воно з тим, хто збирає для себе, замість щоб багатіти в Бога.”

Апостол Яків у своєму посланні каже дуже чітко: “Ви, що не знаєте, що завтра станеться, – яке ваше життя? Це пара, що на мить, з’являється, а потім зникає. Замість того, щоб вам сказати: Як Господь схоче та будемо живі – то зробимо це чи інше. ”

Кожний день і кожна наша справа має бути увінчана тим, що ми маємо наблизитися до Бога, стати більш подібними до Нього. Це стосується наших думок, наших слів і наших вчинків.

Задумайся над собою: Які останні вчинки тебе наблизили до Бога, а які віддалили? Пригадаймо свій звичайний день: чи ньому є заплановано те, що кожного дня нас наближує до Бога?

Що означає у твоєму житті – багатіти в Бозі?

Ці відповіді допоможуть тобі пізнати твоє духовне життя. Ти можеш поділитися із іншими цими запитаннями і твоїми відповідями, щоб краще обговорити цю тему і зробити ще один крок у твоєму духовному житті.

Про життя ваше Думайте, але Не журіться ….

Один коментар до “Планувати майбутнє з Богом – це запевнення, що все буде добре.”

  1. Наши мысли наполнены материальным и живем мы обогащаясь материально. Лишь, какую-то часть своей жизни , мы посвящаем Богу. Посещаем церковь, слушаем проповедь священника, делаем маленькие пожертвования для бедных. Все это, для нас, вроде бы как, норма жизни. Истинно верующий человек, не отделяет себя от Бога, он живет с Богом и в Боге. Праведный ищет очиститься от грехов, спасти свою душу. И стремится к пониманию высшей мудрости. Поэтому. возлагая все свои проблемы на Бога и уповая на Него, праведный уверен в своем будущем. Потому что знает, чтобы с ним не случилось , он всегда будет с Богом.

Залишити відповідь