Милосердя не чекає, щоб вияснити, хто справедливий

Loading

Кожна доброта має мати початок. Вона не може взятися з нічого. Кожну добру справу ми робимо із певної причини. Не завжди так є, але факт залишається фактом – робимо добро, бо… У кожного це «бо», тобто пояснення є різне.
Господь закликає, щоб ми робили добро з причини милосердя. Зауважмо не з причини справедливості: ти мені, а я тобі. Чому це так важливо?
Подумаймо: якщо двоє зберуться і будуть чекати на те, щоб відповісти добром на добро згідно справедливості, то хто скільки будуть чекати часу? Хтось мусить розірвати цю математичну справедливість і першим зробити добрий вчинок. Якщо будуть чекати один на одного, то добра довго не буде. Хтось має зробити перший крок.
Саме тому Бог зійшов на землю, щоб розірвати це коло очікування. Саме тому Бог перший приносить любов, прощення, доброту. Бог не чекає, щоб це зробила людина, бо знає, що людина, чекаючи, видумує різні причини(проявляє свою творчість…. 🙁 шкода, що не в ту сторону…).
Бог діє і проявляє свою творчість у сторону творенні добра. Він перший все почав і перший відновлює все, що було зруйновано людиною.
Бог теж відновлює милосердя, яке людина хотіла знищити
У цьому світі під фальшивими солодкими гаслами: рівності, справедливості та інш. Цим хотіли заставити людей чинити добро. Їм цього не вдалось, а вдалось таким чином знищили поняття милосердя.
Це у свою чергу привело до того, що люди перед тим, як зробити добрий вчинок, спочатку довго думають, а наскільки це їм самим вигідно? Часто такі роздуми затягуються на довго…
Правдивий християнин робить добро з простої причини: Хоче наслідувати Бога.
Ми Його послідовники. Пам’ятаючи про Нього, навчимося не чекати на іншого, а наслідувати Його і все те, що Він нам заповідав. Ми робимо добро задля Бога, бо продовжуємо Його справу.
У Савоні є Святе Місце: Богородиця Милосердя. Історія нам розповідає про те, що коли люди не могли поступитися одне одному у своїй правоті і нищили одне одного війнами, то Богородиця об’явилася їм і попросила миру. Люди прийняли цей заклик і від того часу настав мир. Милосердя не вміє чекати…

Один коментар до “Милосердя не чекає, щоб вияснити, хто справедливий”

  1. Людина старається усе контролювати і усе розуміти, тоді їй стає спокійніше, вона впевненіша. Ціле життя людини пронизане цим змаганням. Милосердя і Любов – речі незбагненно-дивні, не логічні, ірраціональні але у величезну кількість раз більше випромінюють сили і життєвої енергії порівняно з практичними. Вони урівноважують людину, заспокоюють, лікують наслідки бажання усім керувати і усе собі підчиняти. А це – шлях у гору.
    Це мабуть вони (любов і милосердя) покликані змінити світ: якщо не вони, то хто ж?

Залишити відповідь